ZADNJA KLUPA

Bekir Halilović je od 2014. godine dio udruženja Adopt Srebrenica. Sa kolegama i kolegicama volontira u misiji očuvanja vrijednosti zajedništva i sjećanja na vremena koja su iza nas. Njihovi najistaknutiji projekti su Dokumentacioni centar i Međunarodna sedmica sjećanja.

Koliko odvažni morate biti da pokrenete biznis usred pandemije? E pa upravo to je uradila naša gošća, mlada djevojka iz Bratunca, vlasnica dječije igraonice “Naša čarolija”. Suzana Jokić, po zanimanju vaspitačica, oduvijek je gajila ljubav prema djeci, a naziv igraonice izabrala je upravo jer je sanjala da otvori mjesto gdje će se s djecom igrati, razvijati njihovu kreativnost, puštati mašti na volju i stvarati čaroliju.

“Zamislite jedan ogroman prostor na kojem na jednom mjestu imate IT kompanije, marketinške agencije, arhitekte, pravnike, investitore…”, ovim riječima je gost našeg podcasta Nermin Šehić publici predstavio koncept zajedničkog poslovnog prostora. Jedan takav coworking space nazvan Tershouse uspješno radi u Sarajevu. Nastao je kao porodični biznis, a ima saradnju sa više od 150 takvih prostora u Evropi.

Manuela Vujić iz Bratunca ima 15 godina, a već je poznata i u svijetu boksa i muzike.

“Svaki trening produžava vaš životni vijek za pet minuta”, kaže naša sagovornica, ali i ističe druge važne aspekte zdravog života i poručuje da je potrebno da vam trening i zdrava ishrana postanu životni stil.

Kako da smršam? Zašto ne mogu da smršam? Zašto ne mogu zadržati željenu kilažu? Ova pitanja posebno dolaze do izražaja dolaskom sunčanijih dana. O toj temi govorili smo sa gošćom 4. izdanja našeg podcasta.

Živi svoju jedinstvenost – baš kao što to radi Rodoljub Stanišić Rora iz Vlasenice, gost trećeg izdanja podcasta “Zadnja klupa”. – Uprkos tome što je rođen da rijetkom dijagnozom u sferi invaliditeta, nikada nije dao da ga poteškoće s kojima se susretao obeshrabre.

Branislav Šarac, rock muzičar i lider benda Gnijev anđela iz Bratunca te predavač u Rock školi Birač, govorio je za naš podcast o brojnim zanimljivim temama.

– Kako do top forme? – Je li za dobre rezultate važnija ishrana ili trening? – Zašto je ključno da fizički napredak prati psihička snaga? – Zašto je put do uspjeha jednostavan, iako je trnovit? – Poslušajte i pogledajte šta o svemu ovome kaže Nedim Babić.