Za vikend vedro, mogući pljuskovi u poslijepodnevnim satima

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 16  stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji u djelomično vedro. U poslijepodnevnim satima širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi i slaba grmljavina. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U nedjelju, 07.06.2020., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. U drugoj polovini dana širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.

U ponedjeljak, 08.06.2020., prognozira se pretežno oblačno i nestabilno vrijeme u cijeloj zemlji sa jačim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

Biometeorološka prognoza za subotu, 06.juni 2020.godine

Uz svježije jutro i umjerene temperature u nastavku dana, preovladavaće povoljnije biometeorološke prilike. Hronični bolesnici i meteoropati ne bi trebali imati jačih tegoba. U poslijepodnevnim i večernjim satima, mjestimični pljuskovi mogli bi povremeno kvariti ugođaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: