Za vikend sunčano vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7 sati iznsila je 8 stepeni celzija.Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u  našoj zemlji većinom očekuje umjereno, prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

U nedjelju, 12.04.2020., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

U ponedjeljak, 13.04.2020., u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. Više oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 11.APRIL

Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Prvi dio dana svježiji i ugodniji, dok će poslijepodnevni sati proteći uz neuobičajeno visoke temperature i nešto izraženiji osjet sparine, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: