Za vikend sunčano vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima vedro i prohladno vrijeme.  Temperatura zraka u 6:30 sati iznosila je -3 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C.

U nedjelju, 23.02.2020., u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C.

U ponedjeljak, 24.02.2020., u većem dijelu zemlje naoblačenje u jutarnjim satima. Lokalno malo kiše može pasti na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Poslije podne smanjenje oblačnosti. Na jugu zemlje zadržat će se sunčano. Vjetar ujutro slab južnog smjera. Prije podne vjetar mijenja smjer na sjever i sjeveroistok umjerene jačine. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu i u Krajini do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, na jugu zemlje od 13 do 17°C.

U utorak, 25.02.2020., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje u večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 22.FEBRUAR

Biometeorološka prognoza je povoljna. Uz sunčane periode i nadprosječne temperature zraka tokom dana, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Preporučljivo je posvetiti nešto više pažnje odijevanju u jutarnjim satima, obzirom da će biti prohladno, primjerenije zimskom periodu. Savjetujemo Vam da slobodno vrijeme provedete u prirodi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: