Za vikend sunčano i toplo

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je  14 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 35°C.

U nedjelju, 13.09.2020., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 17 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

U ponedjeljak, 14.09.2020., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva u Bosni lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 17 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 12.SEPTEMBAR

Uz povoljne biometeorološke prilike i duže sunčane intervale većina populacije će se osjećati bolje. Hronični bolesnici i meteoropate neće imati jačih tegoba. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima u drugom dijelu dana, obzirom da će biti nadprosječno toplo. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: