Za vikend stabilno vrijeme, poslijepodne sunčano

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 7 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas će u većem dijelu Bosne će preovladavati dugotrajna magla i niska naoblaka. Sunčanih razdoblja može biti poslije podne. U Hercegovini i na planinama sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C.

U nedjelju, 15.11.2020., u većem dijelu Bosne će preovladavati dugotrajna magla i niska naoblaka. Sunčanih razdoblja može biti poslije podne. Sunčanije u Hercegovini i na planinama. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C.

U ponedjeljak, 16.11.2020., prognozira se jače naoblačenje koje će u drugoj polovini dana usloviti kišu. Po kotlinama u Bosni prije podne će biti i magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 07.novembar 2020.godine

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Mada će preovladavati stabilno vrijeme, opšta slika će biti lošija u Bosni, obzirom da će, većim dijelom dana, povećana naoblaka i niske temperature, kod osjetljivih osoba uzrokovati nešto izraženije tegobe. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, ne izlagati se pretjeranim naporima i povremeno reducirati boravak na otvorenom. Na jugu toplije i ugodnije, uz više sunca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: