Za vikend oblačno vrijeme sa padavinama

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, bez padavina. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 10 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni očekuje oblačno vrijeme. Prije podne sa kišom u sjevernim i centralnim područjima, a tokom dana i u ostalim djelovima Bosne. U Hercegovini malo do umjereno oblačno, ponegdje sa slabom kišom u drugoj polovini dana. U večernjim satima, sa subote na nedjelju, u planinskim područjima sa susnježicom ili snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena. U večernjim satima postupan pad temperature zraka.

PROGNOZA VREMENA ZA 17.04.2022 (Nedjelja)., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U nizinama sa slabom kišom ili susnježicom u jutarnjim satima. U višim područjima sa slabim snijegom. U Hercegovini pretežno sunčano, oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje od 13 do 16 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 18.04.2022 (Ponedjeljak)., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U nizinama sa slabom kišom. U višim područjima sa slabim snijegom. U Hercegovini pretežno sunčano, oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu do 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 11, na jugu zemlje do 14 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 19.04.2022 (Utorak)., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17, na jugu i sjeveru do 20 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 16.APRIL

Pogoršanje vremena, praćeno povremenim, slabijim padavinama, uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Izraženiji osjet hladnoće, usljed nižih temperatura i povećane vlažnosti zraka, negativno će djelovati na osobe sa kardiovaskularnim problemima, astmatičare i reumatičare. Poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i umanjiti aktivnosti, naročito u drugom dijelu dana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.