Za vikend oblačno vrijeme sa padavinama

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH,danas se u našoj zemlji  očekuje oblačno vrijeme. Na zapadu i sjeverozapadu Bosne sa snijegom ili susnježicom. Tokom dana, slab snijeg se očekuje ponegdje u centralnim područjima, a u sjevernim djelovima i slaba kiša. U Hercegovini povremeno sa slabom kišom, a u višim planinskim područjima i sa slabim snijegom. Krajem dana i večerenjim satima, u zapadnim, sjevernim sjeverozapadnim područjima uglavnom bez padavina ili vrlo slabim padavinama. Najviše dnevne temperature od -2 do 4 stepena.

PROGNOZA VREMENA ZA 20.01.2019 (Nedjelja)., pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. U većem dijelu Bosne kiša ili snijeg se očekuje u jutarnjim satima. Dio prijepodneva slab snijeg je moguć još ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 6 do 10 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 21.01.2019 (Ponedjeljak)., pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Prije podne na zapadu i jugozapadu Bosne se očekuje susnježica i snijeg. Tokom dana slab snijeg je moguć ponegdje i u centralnim područjima. U Hercegovini sa kišom. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 5, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 5 do 8 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 22.01.2019 (Utorak)., oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom. U višim područjima Hercegovine sa susnježicom i snijegom Jutarnja temperatura zraka od -5 do 0, na jugu od 2 do 5, a najviša dnevna od -2 do 4, na jugu od 5 do 8 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 19.JANUAR2019.godine

Biometeorološke prilike pogoršavaće se tokom dana. Prolazak ciklone iznad naše zemlje, kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, promjene raspoloženja, nesanice. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti. Opšta slika će, uz nešto stabilnije vrijeme, biti ljepša na sjeveru i u Krajini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: