Za vikend oblačno vrijeme sa kišom, na planinama snijeg

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, sa maglom. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 5 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Kiša i pljuskovi se očekuju uglavnom na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne povremeno i lokalno može padati kiša. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C.

U nedjelju, 28.11.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Prije podne povremeno će biti jačih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C.

U ponedjeljak, 29.11.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama sa slabom kišom, a u višim područjima sa slabim snijegom. Vjetar slab, prije podne južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 11°C.

Biometeorološka prognoza za subotu 27.11.2021. godine

Biometeorološka prognoza je nepovoljna, izraženije na području Hercegovine i Krajine. Nestabilno vrijeme praćeno kišom, loše će djelovati na osjetljive osobe. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije. Opštu sliku dodatno će remetiti povremeno jači udari juga.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.