Za vikend oblačno vrijeme sa kišom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme sa kišom. Tempetratura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je  11 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Prognozirana količina padavina se kreće između 10 i 25 litara po metru kvadratnom. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19°C.

U nedjelju, 03.05.2020., u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Prognozirana količina padavina se kreće između 5 i 15 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C.

U ponedjeljak, 04.05.2020., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 23°C

Biometeorološka prognoza za subotu, 02.maj

Biometeorološka prognoza je nepovoljna za veći dio zemlje. Pogoršanje vremena, praćeno padavinama i vjetrom, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Poslije podne, u Hercegovini će opšta slika biti nešto ljepša.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: