Za vikend oblačno vrijeme sa kišom

Prema informacijama iz Policijske staniceKalesija u protekla 24 sata na području naše općine dogodile su se dvije saobraćajne nesreće. Krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima pretežno oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji  u 8 sati iznosila je 16 stepeni celzija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, promijenljivo i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Sa jačim padavinama u Krajini, sjevernim i centralnim područjima Bosne može pasti između 20 i 40 litara kiše po metru kvadratnom. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C.

U nedjelju, 21.05.2017., preovladavat će pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Više padavina prije podne. U Bosni može pasti između 15 i 35 litara kiše po metru kvadratnom, u Hercegovini manje. Na jugu zemlje poslije podne razvedravanje. Vjetar umjeren i jak sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 22°C.

U ponedjeljak, 22.05.2017., pretežno oblačno sa slabijom kišom i pljuskovima. Sunčanije na jugu zemlje. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23°C, na jugu zemlje od 23 do 27°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 20.MAJ 2017

Tokom jutra će biti ugodnije, a sa odmicanjem dana opšta slika će se postepeno kvariti. Približavanje pogoršanja, uz povremeno jače južno strujanje, sparno vrijeme u poslijepodnevnim satima i manjak svježine u noći, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Od reakcija na promjenu vremena moguće su glavobolja, nervoza, reumatski bolovi, problemi sa snom i malaksalost.

 STANJE NA PUTEVIMA

Prema informacijama iz BIHAMK-a,   kolovoz je pretežno suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Na planinskim prevojima, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke, mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja. Vozače savjetujemo da voze oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Na autoputu A-1 Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), saobraća se sporije, zbog izvođenja sanacionih radova. Radovi se izvode i na magistralnim putevima: M-17 Jablanica-Mostar, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Mostar-Široki Brijeg. Vozače molimo da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, povremeno dolazi do usporenog saobraćanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: