Za vikend oblačno vrijeme s kišom, na planinama snijeg

Jutros je u Kalesiji i okolnim pretežno oblačno vrijeme, sa kišom. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je samo 6 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje   oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama je moguć i snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka od 5 do 11 stepeni.

U nedjelju, 10.10.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Na planinama će padati i slab snijeg. Vjetar slab sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 9 do 15°C.

U ponedjeljak, 11.10.2021., u Bosni oblačno sa slabom kišom. Na planinama će padati i slab snijeg. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između 3 i 9°C, na jugu zemlje od 8 do 15°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 09.10.2021.GOD.

Slično kao i proteklog dana, loše biometeorološke prilike uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Izražen osjet hladnoće, usljed znatno nižih temperatura, sjevernog strujanja i većeg sadržaja vlage u zraku, nepovoljno će djelovati na osobe sa kardiovaskularnim problemima, astmatičare i reumatičare. Neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju, naročito tokom jutra i večeri. Na jugu malo ugodnije, uz nešto više temperature zraka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: