Za vikend oblačno sa kišom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 17 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno se očekuju intetnzivnije padavine, praćene pojačanim vjetrom, a ponegdje je moguća i pojava grada, uglavnom u jutarnjim satima i prije podne. Tokom dana, postupan prestanak padavinam i smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna od 20 do 26, na jugu zemlje do 30 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 15.05.2020 (Nedjelja)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postupno smanjenje oblačnosti tokom dana. Lokalni pljuskovi i grmljavina su moguću u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 20, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 16.05.2020 (Ponedjeljak)., sunčano vrijeme. Poslije podne umjeren porast oblačnosti u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne može uvjetovati lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 20, a najviša dnevna od 25 do 31 stepen.

PROGNOZA VREMENA ZA 17.05.2020 (Utorak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom pljuskovima i grmljavinom. Padavine se ne očekuju na krajnjem jugu. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 20, a najviša dnevna od 25 do 31 stepen.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 14.MAJ

Uz nestabilne vremenske prilike, padavine i povremeno jače udare vjetra, opšta slika će biti lošija. Kod osjetljivih osoba moguće su reakcije na promjenu, poput glavobolje, lošijeg raspoloženja, dekoncentracije. Pri tome će višak svježine ipak činiti prvi dio dana malo ugodnijim. U poslijepodnevnim satima, sa sunčanim intervalima, porastom temperatura, ali i pojačanim osjetom sparine, zbog čega bi i dalje trebali biti oprezniji, te se ne izlagati pretjeranim aktivnostima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: