Za vikend oblačno i hladno vrijeme, sa slabim snijegom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno i hladno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je -3 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se  u Bosni očekuje pretežno oblačno, povremeno sa slabim snijegom. U Hercegovini pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i 0°C.

U nedjelju, 17.01.2021., u Bosni oblačno sa slabim snijegom. U Hercegovini sunčanije prije podne, naoblačenje u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5°C, na krajnjem jugu od -4 do -1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C.

U ponedjeljak, 18.01.2021., u Bosni se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Lokalno povremeno može padati slab snijeg. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5°C, na krajnjem jugu zemlje od -4 do -1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i -1°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 16.JANUAR 2021

Slično kao u proteklom periodu, uz hladno vrijeme i povremene padavine. U cijeloj zemlji, jutarnji i večernji sati će biti osjetno hladniji u odnosu na ostatak dana. Hronični bolesnici, ponajviše osobe sa pulmološkim i kardiovaskularnim problemima, trebaju biti oprezniji, ne izlagati se jačim naporima. Prilikom boravka na otvorenom poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: