Uskoro nam stiže “prava zima”: Temperature neće prelaziti ni 10 stepeni

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, nešto veće količine padavina očekuju se 23. i 24 oktobra, a uz padavine prognozira se i jak do olujni vjetar koji će dodatno pogorašati vremenske prilike u cijeloj Bosni i Hercegovini.

U periodu od 26. oktobra do 3. novembra u Bosni se prognozira nestabilno vrijeme, ali sa umjerenim količinama padavina, dok će u Hercegovini biti bez padavina sa nešto više sunčanih intervala. Od 4. nobembra ponovno se očekuje ozbiljnija nestabilnost sa većim količinama padavina.

Jutarnje temperature u Bosni od 23. oktobra do 4. novembra očekuju se od jedan do šest, a u Hercegovini od četiri do devet stepeni, dok se dnevni maksumum u Bosni prognozira do 15, a u Hercegovini do 20 stepeni Celzijusovih.

Od 5. novembra do kraja prognoznog perioda 7. novembra očekuje se osjetan pad temperatura. Vrijednosti jutarnjih temperatura u Bosni se prognoziraju od minus tri do dva, a u Hercegovini od tri do osam stepeni, dok dnevne u Bosni neće prelaziti 10, a u Hercegovini 15 stepeni Celzijusovih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: