Umjereno oblačno, narednih dana kiša

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme.Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 3 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se više oblačnosti očekuje na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne mala do umjerena naoblaka. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 18°C.

U nedjelju, 07.02.2021., u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje koje će u drugoj polovini dana usloviti kišu. Padavine će se sporo premještati sa zapada prema istoku zemlje. Glavnina padavina na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 19°C.

U ponedjeljak, 08.02.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZASUBOTU 06.FEBRUAR 2021

Opšta slika je lošija u odnosu na proteklih par dana. Natprosječne temperature zraka i južno strujanje, kod hroničnih bolesnika uzrokovaće postepeno jačanje tegoba. Jutarnji sati biće ugodniji, uz više svježine, dok su u drugom dijelu dana kod osjetljivih osoba moguće meteopatske reakcije u vidu glavobolje, razdražljivosti, dekoncentracije, problema sa snom. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, uz umjerene aktivnosti, pri tome se odjenuti slojevito

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: