Umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme.Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 11 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13, na jugu do 16 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 5.02.2021 (Petak)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu i sjeveru koji stepen i viša.

PROGNOZA VREMENA ZA 6.02.2021 (Subota)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u južnim i jugozapadnim dijelovima. U ostalim djelovima nešto manje oblačnosti i sunčanije. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu i sjeveru koji stepen i viša.

PROGNOZA VREMENA ZA 7.02.2021 (Nedjelja)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u južnim i jugozapadnim dijelovima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, na jugu do 12, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu i sjeveru do 18 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK 04.FEBRUAR 2021

Uz povoljnu biometeorološku prognozu, većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a hronični bolesnici i meteoropate također neće imati jačih tegoba. Nakon svježijeg jutra, tokom dana će biti ugodnije. Poželjno je slojevito se odjenuti. U poslijepodnevnim satima, usljed natprosječnih temperatura zraka, moguće su umjerene tegobe poput iscrpljenosti, glavobolje, dekoncentracije, stoga je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: