Umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme, uz promjenjivu oblačnost. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 15 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini većinom mala do umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju na sjeveru Hercegovine. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14°C, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 24 i 28°C.

U srijedu, 18.05.2022., u Bosni umjereno do pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima prije podne. U Hercegovini većinom mala do umjerena naoblaka. Oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu do 28°C.

U četvrtak, 19.05.2022., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu do 26°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA UTORAK, 17.MAJ

Nestabilno vrijeme, praćeno povremenim padavinama, loše će djelovati na hronične bolesnike. Moguće su meteopatske reakcije u vidu reumatskih bolova, malaksalosti, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Negativni uticaj promjene više će doći do izražaja u Bosni i na sjeveru Hercegovine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: