U većini BiH danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 2; Sokolac 5; Banja Luka, Sanski Most i Zenica 6; Doboj, Srebrenica i Tuzla 7; Bijeljina 8; Jajce 9; Bugojno 10; Ivan Sedlo i Sarajevo 11; Mostar 12; Gradačac, Livno i Trebinje 13; Grude 14; Široki Brijeg 15; Drvar 16; Bihać 17; Neum 19°C.

Danas u drugoj polovini dana slabija kiša se očekuje uglavnom na području Krajine i jugozapada Bosne. Rijetko na dijelu sjeverne i centralne Bosne i u Hercegovini može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Prije podne povremeno su mogući jaki udari juga na području Krajine i jugozapada Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna u većem dijelu zemlje. Stabilno vrijeme, bez izrazitih temperaturnih oscilacija, ugodno će djelovati na većinu stanovništva. Pri tome će opšta slika biti lošija u Hercegovini i zapadnoj Bosni, gdje su uz jugo i povremene padavine, kod osjetljivih osoba moguće nešto jače tegobe, pretežno u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Negativni uticaj vremenskih prilika će postepeno oslabiti u noći.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: