U većem dijelu Bosne očekuje se dosta magle

Jutros u Kalesiji i okolnim mjestima promjenjivo oblačno. Trenutna temperatura iznosi -1 stepen. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje sunčano u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne će biti dosta magle i niske naoblake koji se mogu zadržati i cijeli dan. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C.

U četvrtak, 05.12.2019., u većem dijelu Bosne će biti dosta magle i niske naoblake koji će se razići u drugoj polovini dana. U Hercegovini i jugozapadu Bosne sredinom dana naoblačenje sa juga koje će tokom noći na petak zahvatiti cijelu zemlju. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U petak, 06.12.2019., u Bosni i Hercegovini oblačno. Kiša većinom na područu Hercegovine. Lokalno po Bosni može pasti malo kiše. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C.

U subotu, 7.12.2019., u Bosni i Hercegovini oblačno. Lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

Biometeorološka prognoza za srijedu, 04.decembar 2019. godine

Biometeorološke prilike biće povoljnije u odnosu na proteklih par dana. U Hercegovini i na jugozapadu zemlje, uz više sunca, opšta slika će biti ljepša. U Bosni također stabilnije, mada hladno vrijeme kod osjetljivih osoba može uzrokovati jačanje tegoba. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura u većem dijelu dana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: