U većem dijelu BiH oblačno vrijeme

Jutros je pretežno sunčano u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. U većem dijelu Bosne je oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -11; Livno -6; Drvar i Ivan Sedlo -5; Široki Brijeg -3; Sarajevo -2; Grude -1; Bihać, Jajce, Sanski Most, Tuzla i Zenica 0; Bugojno i Gradačac 1; Mostar 6; Neum 7°C.

Danas pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. U većem dijelu Bosne preovladavaće pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

Biometeorološke prilike relativno su povoljne. Povećana naoblaka u Bosni ponajviše će djelovati na nešto lošije raspoloženje kod osjetljivih osoba. Temperature će i dalje biti niske, što će usloviti određene probleme. Tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše jake. Prilikom boravka na otvorenom poželjno je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima, posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, osobito tokom jutra i večeri.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: