U Hercegovini danas pretežno oblačno, a u Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost

Jutros je sunčano na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosna. U ostalim područjima je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Sokolac -8; Bjelašnica -6; Prijedor, Sanski Most i Tuzla -5; Banja Luka, Doboj, Drvar, Jajce i Srebrenica -4; Bihać, Bijeljina, Bugojno, Ivan-sedlo, Livno i Zenica -3; Sarajevo -2; Zvornik -1; Grude 0; Gradačac i Mostar 1; Trebinje 4; Neum 6°C.

Danas pretežno sunčano na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosna. U ostalim područjima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Malo kiše može pasti na jugu i jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.

Tmurno vrijeme, uz povremene slabije padavine, negativno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, te uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Osjet hladnoće također će biti izraženiji, stoga je preporučljivo adekvatno se odjenuti, umanjiti aktivnosti i posvetiti pažnju zaštiti od nižih temperatura, naročito u prijepodnevnim satima. U drugom dijelu dana malo toplije i ugodnije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: