U dane vikenda sunčano i toplo vrijeme

Jutros u Kalesiji i okolnim mjestima vedro. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 iznosila je 6 stepeni celzija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Najviša dnevna temperatura od 20 do 25 stepeni celzija.

PROGNOZA VREMENA ZA 13.10.2019 (Nedjelja)., malo do umjereno oblačno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu od 12 do 17, a najviša dnevna temperatura od 21 do 27 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 14.10.2019 (Ponedjeljak)., malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu od 12 do 17, a najviša dnevna temperatura od 20 do 25, na jugu do 27 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 15.10.2019 (Utorak)., malo do umjereno oblačno sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u sjeverozapadnim djelovima. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu od 12 do 17, a najviša dnevna temperatura od 20 do 25, na jugu zemlje do 27 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 12.OKTOBAR

Biometeorološka prognoza je povoljna. Sunčano vrijeme i porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu ljudi. Poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su usljed prohladnog i mjestimično maglovitog jutra u unutrašnjosti, a sa odmicanjem dana opšta slika će se posvuda poboljšati. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: