U Bosni danas pretežno oblačno, u Hercegovini umjereno oblačno i sunčano

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne pada slab snijeg.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -10; Bihać -4; Ivan-sedlo -3; Jajce -2; Sanski Most, Sarajevo -1; Bugojno, Tuzla, Zenica 0; Gradačac, Livno 1; Drvar, Mostar 3; Grude 5; Neum 6.

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Vjetar slab do umjeren uglavnom zapadni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 0 do 5, na jugu do 10 °C.

Tmurno vrijeme, praćeno slabijim padavinama i niskim temperaturama, loše će djelovati na meteoropate. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Usljed konstantnog sjevernog strujanja, osjet hladnoće će biti izraženiji. Opšta slika biće ljepša u Hercegovini, na jugozapadu Bosne i u Krajini. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, naročito tokom jutra, uz reduciranje aktivnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.