U Bosni danas oblačno sa slabim snijegom, u Hercegovini sunčanije prijepodne

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni pada slab snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -15; Ivan-sedlo -10; Bugojno -9; Sarajevo -8; Livno i Sanski Most -7; Zenica -6; Banja Luka, Bihać i Tuzla -5; Gradačac i Grude -4; Mostar -3; Neum 0°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će padati slab snijeg, a poslije podne i na sjeveru Hercegovine je moguć slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -6 i -1°C, na jugu zemlje od 2 do 4°C.

PROGNOZA VREMENA ZA 18.01.2021 (Ponedjeljak)., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno povremeno može padati slab snijeg. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5 na krajnjem jugu zemlje od -4 do -1, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i 0, na jugu zemlje od 2 do 5 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 19.01.2021 (Utorak)., u Bosni umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -2, na krajnjem jugu zemlje od -2 do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu zemlje od 4 do 8 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 20.01.2021 (Srijeda)., na jugu i jugozapadu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. U planinskim dijelovima sa slabim snijegom. U ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -1, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje do 9 stepeni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: