U BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena ponegdje u Hercegovini i centralnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -2; Drvar, Ivan-sedlo 5; Gradačac 6; Bugojno, Livno 7; Jajce, Sanski Most 8; Bihać, Grude, Sarajevo-Bjelave, Široki Brijeg, Zenica 9; Mostar 10; Tuzla 11; Neum 12.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša se očekuje u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. U ostataku dana povremena kiša u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab istočni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 8 do 15 °C.

Nastavlja se razdoblje nepovoljnih biometeoroloških prilika, pri tome će opšta slika biti lošija u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, gdje će jača južina i nadprosječne temperature praviti probleme osjetljivim osobama. Sa odmicanjem dana, negativni uticaj pogoršanja će oslabiti, pa bi se i tegobe kod meteoropata trebale djelimično umanjiti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.