U BiH oblačno s kišom, susnježicom i snijegom

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u centralnim dijelovima. U Hercegovini i u Krajni umjereno oblačno.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -9 stepeni, Drvar -3, Ivan-sedlo -2, Bugojno, Jajce, Sarajevo-Bjelave i Stolac 0, Bihać, Livno i Sanski Most 1, Mostar i Tuzla 2, Grude 3, Gradačac i Zenica 4, Neum 7 stepeni.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. U jutarnjim satima, mjestimično u Bosni i sa slabim snijegom u višim područjima. Tokom dana, u većem dijelu Bosne se očekuje slaba kiša, a na planinama i višim područjima snijeg ili susnježica. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Najviša dnevna od 2 do 8, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 13 stepeni.

Biometeorološke prilike su nepovoljne, izraženije u dijelu Bosne Osjetljive osobe više pažnje trebaju posvetiti adekvatnom odijevanju obzirom da će osjet hladnoće biti pojačan, usljed većeg sadržaja vlage u zraku i nižih temperatura. Pogoršanje vremena će kod meteoropata i hroničnih bolesnika uzrokovati reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, promjene raspoloženja. U Hercegovini će opšta slika biti ljepša, uz manje padavina, ali i neuobičajeno hladno za ovaj dio godine. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: