U BiH danas pretežno oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima pretežno oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7 sati iznosila je 5 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti očekuje se na sjeveru. U jutarnjim satima i dio prijepodneva uglavnom u Bosni bez padavina. Tokom dana u centralnim i istočnim područjima Bosne sa kišom i susnježicom u niŽIM, a u višim područjima sa snijegom. najviša dnevna temperatura od 3 do 10 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 27.12.2019 (Petak)., u pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana u Herecegovini smanjenje oblačnosti. U večernjim satima, u većem dijelu Bosne, sa slabom kišom, a u višim područjima sa slabom susnježicom ili snijegom. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu od 7 do 10 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 28.12.2019 (Subota)., u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini uglavnom sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u nizinama Bosne sa kišom i susnježicom, a u višim sa snijegom. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 7 do 10 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 29.12.2019 (Nedjelja)., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, podnegdje u centalnim i istočnim podrujima sa susnježicom i slabim snijegom. U Hercegovini pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 5, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu do 7 stepeni,

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK 26.decembar 2019. godine

Uz stabilnije vremenske prilike, biometeorološka prognoza je relativno povoljna za veći dio zemlje. U centralnoj i istočnoj Bosni duže zadržavanje naoblake i povremene slabije padavine, kod hroničnih bolesnika i meteoropata mogu dovesti do jačanja tegoba. Preporučljivo je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. Opšta slika će biti ljepša u Hercegovini i na jugozapadu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: