U BiH danas pretežno oblačno, povremena kiša i snijeg

Jutros je na jugu Hercegovine pretežno vedro, a u ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne pada kiša, a u višim područjima susnježica ili snijeg.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica -7; Ivan-sedlo, Sokolac 0; Sarajevo-Bjelave 1; Srebrenica, Tuzla 2; Bugojno 3; Gradačac, Zenica 4; Banja Luka, Bihać, Doboj, Sanski Most 5; Bijeljina, Grude, Prijedor 6; Trebinje 7; Mostar 8; Neum 9.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne povremeno sa slabom kišom, a u višim područjima sa susnježicom ili snijegom. Tokom dana padavine, uglavnom, prestaju. Vjetar slab sjeverni. Dnevna temperature od 5 do 10, na jugu do 15 °C.

Tmurno vrijeme, uz povremene padavine i zahlađenje, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, u noći problemi sa snom. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i većim dijelom dana posvetiti pažnju odijevanju. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: