U BiH danas pretežno oblačno

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima pretežno oblačno vrijeme. Temperatura zraka u 7 sati iznosila je 6 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša većinom na području Hercegovine i jugozapada Bosne, rijeđe u centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C.

U petak, 20.12.2019., pretežno oblačno vrijeme na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne umjereno, prolazno i pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima jača kiša u Hercegovini, slabija u centralnim i jugozapadnim područjima Bosne. Tokom dana lokalno slaba kiša u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Tokom noći na subotu dalje jačanje juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

U subotu, 21.12.2019., prognozira se pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Obilne padavine u Hercegovini. Jako jugo prije podne, sa olujnim udarima. U drugoj polovini dana slabljenje vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 16°C.

U nedjelju, 22.12.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Glavnina padavina u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK 19.decembar 2019. godine

Biometeorološke prilike relativno su povoljne. Povećana naoblaka pretežno će djelovati na nešto lošije raspoloženje kod osjetljivih osoba. Temperature će i dalje biti neuobičajeno visoke za ovaj period, što će dan ipak činiti ugodnijim. Tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše jake. Sa dolaskom noći, opšta slika će se pogoršati, izraženije u Hercegovini i na jugozapadu, uglavnom zbog mogućih padavina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: