U BiH danas oblačno vrijeme sa maglom

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme sa maglom. Na zapadu Bosne registrovane su padavine u vidu rosulje.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -4, Livno -1, Bihać, Gradačac, Ivan-sedlo 0, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla 1, Bugojno, Zenica 2, Grude, Široki Brijeg 6, Mostar i Neum 10 °C.

Prije podne na zapadu Bosne lokalno može padati slaba kiša, u ostalim krajevima očekuje se oblačno vrijeme sa maglom. Od podneva postepeno razvedravanje i prestanak padavina poslije podne. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje i do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C.

U ponedjeljak, 30.11.2020., pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

U utorak, 01.12.2020., pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama. U većem dijelu Bosne se prognozira dugotrajna magla ili niska oblačnost. U večernjim satima naoblačenje u cijeloj zemlji. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu zemlje do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C.

U srijedu, 02.12.2020., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: