U BiH danas oblačno, moguć slab snijeg

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni pada slab snijeg. Visina snijega u 07 sati (cm): Ivan-sedlo 39; Sarajevo-Bjelave 19; Bugojno 5; Bihać, Tuzla 4.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Ivan-sedlo -4; Bugojno, Livno -1; Bihać, Gradačac, Tuzla 0; Sanski Most, Sarajevo, Zenica 1; Grude 3; Mostar, Neum 6.

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. U Bosni povremeno i ponegdje sa slabim snijegom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U večernjim satima vjetar mijenja smijer na jugo. Dnevna temperatura od -1 do 4, na jugu od 4 do 9 °C.

U ponedjeljak 28.12.2020., pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme.. Prije podne ponegdje u Hercegovini sa slabom kišom. Poslije podne ili u večernjim satima kiša se očekuje u cijeloj zemlje, a na planinama snijeg. Vjetar jak sa olujnim, ponegdje i orkanskim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 5 do 9, a dnevna od 5 do 10, na jugu do 14 °C.

U utorak 29.12.2020., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, istočnim, jugoistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Na planinama sa snijegom. Vjetar umjeren sa jakim udarima južni. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 7 do 14 °C.

U srijedu 30.12.2020., pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, zapadnim, istočnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Na planinama sa snijegom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. U Hercegovni prije podne povremeno jaki udari juga. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 8 do 11, a dnevna od 6 do 10, na jugu do 14 °C.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: