Sunčano vrijeme, uz umjerenu oblačnost

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme uz promjenjivu oblačnost. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 13 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, naoblačenje sa juga uvjetovati će slabu kišu. Lokalno u Hercegovini je moguć i pljusak. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22, na jugu do 25 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 6.05.2021 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stupanj.

PROGNOZA VREMENA ZA 7.05.2021 (Petak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuje slaba kiša ili lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, a na jugu do 25 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 8.05.2021 (Subota)., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, na jugu do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, a na jugu do 24 stupnja.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU 05.MAJ 2021

Stabilne vremenske prilike, duži sunčani intervali i porast temperatura tokom dana, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti. Više svježine tokom jutra i večeri također će omogućiti mirniji san. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: