Sunčano vrijeme, u drugom dijelu dana mogući lokalni pljuskovi

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme, uz umjerenu oblačnost. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 18 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se prije podne očekuje sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuje razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti jačih udara vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C.

U nedjelju, 03.06.2018., u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni pretežno sunčano prije podne. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti niske naoblake. U drugoj polovini dana se očekuje razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu u većem dijelu Bosne i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti jačih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C.

U ponedjeljak, 04.06.2018., više sunčanog vremena prije podne. U drugoj polovini dana se prognozira umjeren razvoj oblačnosti koji će u Bosni rijetko usloviti lokalni pljusak. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 32°C.

U utorak, 05.06.2018., više sunčanog vremena prije podne. U drugoj polovini dana se prognozira umjeren razvoj oblačnosti koji će u Bosni usloviti lokalni pljusak i slabu grmljavinu. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 32°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU 02.JUNI 2018. GODINE

Kao u proteklom periodu, nakon ugodnijeg jutra, poslije podne će se opšta slika pokvariti pod uticajem visokih temperatura i sparnog vremena. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti u drugom dijelu dana. Također, poželjno je slojevito odijevanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: