Sunčano vrijeme, temperatura do 30 stepeni

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 14 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidormeteorološkog zavoda BiH danas se očekuje sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 34°C.

U petak, 11.09.2020., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 16 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 34°C.

U subotu, 12.09.2020., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva u Bosni lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 17 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 10.SEPTEMBAR 2020

Povoljne biometeorološke prilike, duži sunčani periodi i porast temperatura ugodno će djelovati na većinu populacije. Hronični bolesnici i meteoropate osjetiće olakšanje. Nešto više opreza neophodno je u drugom dijelu dana, usljed porasta temperatura i mjestimično izraženijeg osjeta sparine. Također, poželjno je provoditi mjere zaštite od UV zračenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: