Sunčano i toplo vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 24 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost. najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 29.07.2021 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 22, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39 stepen.

PROGNOZA VREMENA ZA 30.07.2021 (Petak)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 22, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 31.07.2021 (Subota)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 22, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 28.JULI

Dugotrajni period visokih temperatura zraka, koje će dostizati natprosječne vrijednosti u većem dijelu zemlje, mogao bi uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima i meteoropatama, osobito u drugom dijelu dana. Preporučljivo je planirane aktivnosti obavljati u jutarnjim satima, provoditi mjere zaštite od vrućine i sunčevog zračenja, laganije se odijevati, te postupati u skladu sa preporukama nadležnih službi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: