Sunčano i toplo vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 23 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegdje u Bosni moguć je i kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura od 30 do 36, na jugu i sjeveru do 38 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 1.07.2021 (Četvrtak)., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva u Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 23, a najviša dnevna 28 do 34, na jugu do 36 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 2.07.2021 (Petak)., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva u Bosni se očekuju i pljuskovi. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 23, a najviša dnevna 25 do 31, na jugu do 35 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 3.07.2021 (Subota)., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva u Bosni se očekuju i pljuskovi. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 21, a najviša dnevna 25 do 30, na jugu do 33 stupnja

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 30.JUNI

Dugotrajni period natprosječnih temperatura zraka nepovoljno djeluje na osjetljiviji dio populacije, hronične bolesnike, trudnice, starije osobe i djecu. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, iscrpljenosti, u noći problemi sa snom. Neophodno je maksimalno se prilagoditi aktuelnim vremenskim prilikama, reducirati boravke na otvorenom i duže izlaganje suncu, pridržavati se uputa nadležnih službi. Planirane aktivnosti trebali bi provoditi u jutarnjim satima, obzirom da će temperature zraka i UV indeks vrlo brzo dostići visoke vrijednosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.