Stabilno i sunčano vrijeme do kraja sedmice

Prema srednjoročnoj prognozi Federalnog meteorološkog zavoda na prostoru Bosne i Hercegovine, i u sedmici ispred nas neće biti promjene vremenskih prilika.

Na prostoru Bosne i Hercegovine, i u sedmici ispred nas neće biti promjene vremenskih prilika. Stabilno, suho i sunčano preovladavat će do kraja ove sedmice. U jutarnjim satima u Bosni moguća je pojava slabog mraza do Dana meteorologije (23.03.). Dnevne temperature bit će primjerene dobu u kojem se nalazimo.
Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od -5°C do 1°C u Bosni, na jugu zemlje do 6°C. Najviše dnevne temperature između 12 i 18 u Bosni, u Hercegovini do 21 stepen.

U periodu od 28.03. do 04.04. prognozira se izraženija promjena vremena. Očekuje se naoblačenje s padavinama, koje bi trebale biti izraženije na jugu i jugozapadu zemlje. Dugo očekivane padavine pratit će i pad temeperature zraka. Izraženija promjena temperature odnosi se po pitanju maksimalne temperatura zraka.
Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -2°C i 3°C u Bosni, do 8°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 1 i 7 stepeni u Bosni, do 11 u Hercegovini, navodi se u prognozi Federalnog meteorološkog zavoda BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: