Slijedi nestabilno vrijeme, sutra na planinama snijeg

U narednih 15 dana meteorolozi prognoziraju nestabilne vremenske prilike, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Padavine slabog do umjerenog intenziteta očekuju se u većem dijelu BiH, a najviše kiše prognozira se na jugozapadu i jugu zemlje.

Povremen i slab snijeg moguć je samo na vrhovima planina centralne i istočne Bosne. Kraći periodi bez padavina prognoziraju se za 24. i 25. novembar, te krajem prognoznog perioda od 5. do 7. decembra.

Do kraja novembra minimalne temperature zraka u Bosni očekuju se od 0 do 5, u Hercegovini od četiri do devet stepeni, maksimalne dnevne vrijednosti u Bosni od devet do 14, u Hercegovini od 12 do 17 stepeni Celzijusovih.

Početkom decembra vrijednosti temperatura zraka biće u granicama uobičajenih za taj period godine. Prognozirane minimalnih temperatura su u rasponu od minus četiri do jedan u Bosni, u Hercegovini od jedan do šest, danju u Bosni između nula i pet, u Hercegovini od šest do 11 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: