Servisne informacije: Danas promjenjivo oblačno vrijeme, poslijepodne lokalni pljuskovi

Prema informacijama iz Policijske stanice Kalesija u protekla 24 sata na području naše općine nije bilo saobraćajnih nesreća, krivičnih djela niti narušavanja javnog reda i mira.

Radnici KP Komunalac DD Kalesija odvoz otpada danas vrše iz sljedećih naselja:  Sarači, Zahirovići, Živčići, Pjanići, Hadžići, Mešića, Donji Rainci od stadiona, Pedići i Zates, do stadiona u Raincima Gornjim i do stadiona u Donjim Raincima.

U protekla 24 sata, vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona  pored nekoliko tehničkih imale su i jednu intervenciju na gašenju požara i to: Općina Živinice, IVJ Đurđevik imala je jednu intervenciju na gašenju požara, plinska boca u privatnom stambenom objektu u naselju Oskova. Požar je lokalizovan i ugašen.

VRIJEME

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme, uz promjenjivu oblačnost. Temperatura zraka u 8 sati iznosila je 16 stepeni celzija, relativna vlažnost vazduha 95 %, a atmosferski pritisak 989 hektopaskala. Prema prognozama do kraja dana će se zadržati promjenjivo oblačno vrijeme, u poslijepdonevnim satima mogući i lokalni pljuskovi. Maksimalna dnevna temepratura do 29 stepeni celzija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra se očekuje umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana i u večernjim satima sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine će mjestimično biti i intenzivnije. Na krajnjem jugu nešto sunčanije i bez padavina. Jutarnja temperatura od 11 do 17, a najviša dnevna od 24 do 30 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 2.06.2017 (Petak)., umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine će mjestimično biti i intenzivnije, a postoje uvjeti i za pojavu grada. Prestanak padavina prema kraju dana. Na jugu Hercegovine umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 3.06.2017 (Subota)., umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine će mjestimično biti i intenzivnije. Krajem dana i tokom večeri postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 17, a najviša dnevna od 22 do 28 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 31.MAJ

Biometeorološka prognoza za danas je povoljna.

Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti.

Preporučljivo je slojevito se odjenuti i umanjiti aktivnosti u drugom dijelu dana, obzirom da će osjet sparine biti nešto izraženiji, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

STANJE NA PUTEVIMA

Prema inforamcijama iz BIHAMK-a,  jutros se na putevima u našoj zemlji saobraća uz povoljne vremenske uslove.

Frekvencija vozila je umjerenog intenziteta na većini putnih pravaca. Izuzetak su dionice u gradskim centrima, gdje se u jutarnjim satima saobraća pojačanim intenzitetom. Vozače upozoravamo na povećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju. Bez obzira na povoljne uslove, vozačima se savjetuje opreznija vožnja, prilagođenu trenutnom stanju na putevima.

Zbog radova na brojilu prometa kod tunela Salakovac na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar, danas u toku dana, dolazit će do sporijeg odvijanja saobraćaja i naizmjeničnog propuštanja vozila. Na istoj dionici, u mjestu Donja Jablanica, izvode se sanacioni radovi, pa se saobraća usporeno, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sporije odvijanje saobraćaja moguće je i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Izdvajamo autoput A-1 Zenica jug-Kakanj, zatim magistralne puteve:  Tranzit kroz Sarajevo, Tuzla-Kalesija, Goražde-Ustiprača, Banja Luka-Čelinac, Bugojno-Kupres i 1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralne puteve na području Živinica i Sanskog Mosta.

TUZLANSKI KANTION: 

Zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci na magistralnom putu  vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M – 18 Živinice, Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice sa regionalnim putem R-469, vozila saobraćaju jednom trakom.

Raskrsnica R-469 i R-471 u Banovićima Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih puteva R-469 Živinice-Banovići-Ribnica i R-471 Banovići –Vijenac-Lukavac  u Banovićima vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

 

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.