Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja godine

Federalni hidrometeorološki zavod BiH objavio je vremensku prognozu do 3.januara 2022.godine, u kojoj se navodi da se u narednih nekoliko dana očekuje stabilno vrijeme, nakon čega slijedi pogoršanje.

Relativno stabilno vrijeme nastavlja se i narednih dana na prostoru Bosne i Hercegovine. Preovladavat će djelimično do pretežno oblačno. Više sunčanih intervala u očekuje se u Hercegovini. U prijepodnevnim satima, u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni, moguća je slaba magla. Od četvrtka (23.12.) prognozira se pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, koja će prvo zahvatiti južna područja a zatim se proširiti i na ostale predjele. Izraženiji mraz moguć je narednih dana u Bosni.
Minimalne jutarnje temperature zraka u prvom dijelu sedmice varirat će od -8°C do -2°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviše dnevne temperature između 1 i 5 u Bosni do 9 stepeni u Hercegovini. U drugom dijelu sedmice maksimalne temperature od 3 °C u Bosni do 10 stepeni u Hercegovini.

U zadnjoj sedmici ove godine izvjesna je izraženija promjena vremenskih prilika na prostoru naše zemlje. Prema trenutnim prognostičkim modelima očekuju nas nove padavine. Padavine će prvo biti u obliku kiše a zatim će od utorka u Bosni preći u snijeg. Snijeg nije isključen i na području većeg dijela Hercegovine.
Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -11°C i -5°C u Bosni, do 0°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između -8 i -2 stepena u Bosni do 3 u Hercegovini, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.