Prvo decembarsko jutro sa minus 4 stepena u Kalesiji

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima pretežno oblačno i hladno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7 sati iznosila je -4 stepena celzija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Povremeno i ponegdje u Hercegovini i na zapadu Bosne je moguća slaba kiša. Vjetar slab, veći dio dana, istočni i jugoistočni. Dnevne temperature od 1 do 7, na jugu od 8 do 12 °C.

PROGNOZA VREMENA ZA 2.12.2018 (Nedjelja)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto više oblačnosti očekuje se u Hercegovini. U večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu, jugozapadu i sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura zraka od -5 do 0, na jugu od 2 do 7, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu od 9 do 13 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 3.12.2018 (Ponedjeljak)., pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u zapadnim i jugozapadnim područjima sa slabom kišom. Tokom dana, slaba kiša se očekuje samo ponegdje. Poslije podne, postupan presanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu od 4 do 8, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu od 9 do 13 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 4.12.2018 (Utorak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, ponegdje na istoku može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, na jugu od 4 do 8, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu od 11 do 15 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 01.decembar 2018.godine

Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Hladno, povremeno tmurno vrijeme, kod osjetljivih osoba će dovesti do jačanja tegoba. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima i prikladno se odjenuti. U drugom dijelu dana opšta slika djelimično će se poboljšati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: