Prijepodne sunčano, u toku dana mogući lokalni pljuskovi

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 21 stepen celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se našoj zemlji očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u centralnim i istočnim područjim se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Do kraja dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima Bosne. Lokalno je moguća i pojava grada. U Hercegovini bez padavina. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, u Hercegovini slab do umjeren jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 26 do 32, na jugu i sjeveru do 35 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 12.07.2020 (Nedjelja)., u Bosni umjereno do pretažno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, ponegdje u sjevernim, sjeverozapadnim i centralnim područjima sa kišom. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 stepen.

PROGNOZA VREMENA ZA 13.07.2020 (Ponedjeljak)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinam i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 21 do 27, na jugu do 31 stepen.

PROGNOZA VREMENA ZA 14.07.2020 (Utorak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, bez padavina. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 21 do 27, na jugu do 30 stepen.

Biometeorološka prognoza za subotu, 11.juli 2020.godine

Nakon svježijeg i ugodnijeg prijepodneva, sa porastom temperatura su kod osjetljivih osoba moguće nešto izraženije tegobe u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije i malaksalosti. Poželjno je boraviti na otvorenom, pri tome djelimično reducirati aktivnosti u najtoplijem dijelu dana i izbjegavati duže izlaganje suncu. Moguće je da lokalni pljuskovi djelimično pokvare opštu sliku. Sa noćnim satima biće malo ugodnije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.