Prijepodne sunčano, u poslijepodnevnim satima naoblačenje s kišom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 12 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u prijepodnevnim satima očekuje pretežno sunčano vrijeme. Porast naoblake poslije podne u centralnim i istočnim područjima Bosne, kao i na sjeveru Hercegovine može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Najviša dnevna temperatura od 26 do 32 °C.

U nedjelju 06.06.2021., pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguća i pojava grada. Jutarnja temperatura od 14 do 22, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 °C.

U ponedjeljak 07.06.2021., pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 27 °C.

U utorak 08.06.2021., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 14 do 20, a dnevna od 22 do 28 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 05.JUNI

Biometeorološke prilike i dalje su povoljne. Nakon svježijeg i ugodnijeg prijepodneva, sa porastom temperatura će osjet sparine biti izraženiiji, stoga je preporučljivo u drugom dijelu dana umanjiti aktivnosti. Također, neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od sunca, osobito prilikom boravka u prirodi. Sa noćnim satima moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova i nesanice, obzirom na nadolazeću promjenu vremena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: