Prije podne sunčano, do kraja dana povećanje oblačnosti

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se našoj zemlji, u jutarnjim satima i prije podne, očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblačnosti očekuje se u južnim i jugozapadnim djelovima. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Od prije podneva, postupno povećanje oblačnosti sa jugozapada i kiša, postupno će se premještati prema centralnim djelovima. Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini, gdje se očekuje od 30 do 50, lokalno i do 60 l/m2. Najviša dnevna temperatura od 16 do 22 stepena celzija.

PROGNOZA VREMENA ZA 2.11.2018 (Petak)pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, Krajini, zapadnim i jugozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. U centralni, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne tokom dana su moguća i kraća sunčana razdoblja. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a najviša dnevna temperatura od 18 do 23, na jugu do 25 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 3.11.2018 (Subota)., pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana, ponegdje u Krajini može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 14, na jugu od 18 do 22, a najviša dnevna od 15 do 20, na jugu do 24 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 4.11.2018 (Nedjelja)., pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana, ponegdje u Krajini može pasti i malo kiše. U centralni, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne tokom dana su moguća i kraća sunčana razdoblja. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu od 13 do 16, a najviša dnevna od 14 do 20, na jugu do 22 stupnja.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 01.NOVEMBAR

Pod uticajem promjene vremena, biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana. Kod osjetljivih osoba moguće su tegobe u vidu reumatskih bolova, nervoze, dekoncentracije i nesanice. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: