Pretežno vedro u najvećem dijelu BiH, na istoku Bosne slab snijeg

Jutros je u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne pretežno vedro. U ostatku zemlje oblačno. Ponegdje na istoku Bosne pada slab snijeg.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Drvar, Sokolac -7; Bjelašnica -5; Sanski Most -4; Bihać, Bugojno, Ivan-sedlo, Prijedor, Široki Brijeg -3; Banja Luka, Doboj, Grude, Zenica -2; Livno, Srebrenica -1; Tuzla 0; Sarajevo 1; Trebinje 2; Zvornik 3; Mostar, Neum 4; Gradačac 5; Bijeljina 6.

Danas će u centralnim i istočnim područjima Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje. U ostatku zemlje pretežno vedro. Ponegdje na istoku Bosne je povremeno moguć slab snijeg ili susnježica, Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 2 do 7, na jugu do 10 °C.

Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti. U Hercegovini ugodnije, pri tome prohladno, uz sunčane intervale i buru, izraženiju u poslijepodnevnim satima. U Bosni će mjestimične padavine i sjeverac, povremeno praviti probleme osjetljivim osobama. U drugom dijelu dana stabilnije, pri tome i dalje hladno, bez značajnijeg porasta temperatura. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, posvetiti pažnju zaštiti od niskih temperatura, naročito u unutrašnjosti zemlje i ne izlagati se jačim naporima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.