Pretežno oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme.  Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je sati 7 stepeni. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno će pasti malo kiše. Prije podne sunčano u Hercegovini gdje se prognozira naoblačenje u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje od 15 do 19°C.

U petak, 13.11.2020., u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama će biti i dugotrajne magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C.

U subotu, 14.11.2020., u većem dijelu Bosne će preovladavati magla i niska naoblaka. U Hercegovini i na planinama sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 12.NOVEMBAR 2020

Stabilno vrijeme, uz povećanu naoblaku i bez većih temperaturnih oscilacija, u Bosni uslovljava relativno povoljnu opštu sliku. Osjetljive osobe mogle bi imati poteškoća u vidu promjene raspoloženja, dekoncentracije, nesanice, a problem bi mogli uzrokovati i nešto izraženiji osjet hladnoće, osobito u jutarnjim satima, kao i zagađeniji zrak. Na jugu, jugozapadu i na planinama, ugodnije, sunčanije i toplije, uz ljepšu opštu sliku većim dijelom dana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: