Početak decembra donosi promjenu vremenskih prilika

Bakir Krajinović, meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda objavio je vremensku prognozu za Bosni i Hercegovinu za period 23.11.2020. – 08.12.2020. Kako je najavio, početak decembra donosi promjenu vremenskih prilika.

“Anticiklona smještena iznad jugoistočne Evrope diktira vremenske prilike u našoj zemlji do kraja ovog mjeseca, što uslovljava stabilno i suho vrijeme, ali i pojavu dugotrajne magle pogotovo na sjeveru, istoku i u centralnoj Bosni.

Početak decembra donosi promjenu vremenskih prilika. Nestabilno uz padavine očekuje se sve do kraja prognoznog perioda 8. decembra.

Temperaturni režim u narednih 15 dana biće ujednačen, pogotovo kada su u pitanju jutarnje temperature zraka, dok će na dnevne uticati pojava magle, ali i duži sunčani intervali, pa će i temperaturne oscilacije tokom dana biti izraženije.

Jutarnje temperature do kraja prognoznog perioda kretat će se od -1 do 4 u Bosni, te od 4 do 9 stepeni u Hercegovini, dnevne u Bosni između 6 i 11, u Hercegovini od 10 do 15 °C”,  saopćio je Krajinović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: