Oblačno vrijeme, uz moguće lokalne pljuskove

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme, uz promjenjivu oblačnost. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 12 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme. Kiša i pljuskovi se očekuju u sjevernim, sjeveroistočnim, istočnim i dijelu centralne Bosne. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. U Hercegovini uglavnom umjerena naoblaka. Prije podne više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 25°C.

U srijedu, 2.06.2021., u Bosni i Hercegovini jutro sunčano. Veći dio dana sa umjerenom oblačnosti. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

U četvrtak, 3.06.2021., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 28°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA UTORAK 01.JUNI 2021

Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana. Opšta slika će biti ljepša u Hercegovini, u Bosni će prije podne biti tmurno, sa povremenim padavinama, što bi kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati umjerene poteškoće. Moguće su blaže reakcije u vidu glavobolje, nervoze, manjka koncentracije. Sa noćnim satima i prolaskom pogoršanja, posvuda bi trebalo biti ugodnije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: