Oblačno vrijeme, snijeg u večernjim satima

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima prohladno vrijeme, s maglom. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je -1 stepen. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas će na cijelom sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima preovladavaće dugotrajna magla ili niska oblačnost. U Hercegovini, zapadnim, jugozapadnim područjima Bosne i na planinama mala do umjerena oblačnost. U večernjim satima naoblačenje u cijeloj zemlji. Tokom noći na nedjelju u Bosni se očekuje slab snijeg, a u nizinama može padati i slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, u sunčanijim područjima od 9 do 14°C.

U nedjelju, 29.11.2020., u Bosni i Hercegovini oblačno. Prije podne u Bosni lokalno može padati slab snijeg, u nizinama i slaba kiša. U Hercegovini slaba kiša u jutarnjim satima. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje i do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C.

U ponedjeljak, 30.11.2020., pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 28.NOVEMBAR 2020

Maglovito i hladno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, loše će djelovati na raspoloženje većine populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije i nesanice. Opšta slika biće nešto ljepša na jugu zemlje, uglavnom zbog više sunčanih intervala. Neophodno je voditi računa o primjerenom odijevanju, a moguće su epizode jačeg zagađenja zraka, izraženije u gradskim sredinama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.